Bonaire is een klein eiland, 40 km lang en 12 km breed en ligt in de Caribische zee, dichtbij Curaçao en Aruba. Bonaire is een Nederlandse gemeente, de taal is Nederlands maar ook Engels, Papiaments en Spaans worden veel gebruikt. Het aantal inwoners is iets meer dan 20.000. De zandstranden die Bonaire heeft,  zijn  van grote schoonheid.

 

 

Voor de kust ligt een klein, rotsachtig en onbewoond eilandje; ‘Klein Bonaire’.  Meestal wordt het bezocht door snorkelaars en duikers. Je ziet er o.a. schildpadden. Er is zandstrand, maar geen beschutting tegen de zon. Een parasol is geen overbodige luxe! 

 

 

  

 

 Voor duikers is Bonaire een waar Eldorado. Men zegt dat er meer soorten tropische vis voorkomen dan elders in de regio. Voor zowel snorkelaars als beginnende tot avontuurlijke (gevorderde) duikers is het een echt onderwaterparadijs.  

In het zuidoosten van het eiland vind je Lac Bay, ook wel de kraamkamer van de zee genoemd. Hier kun je een diversiteit aan vissen vinden.

 

 

 

  

 

 De ruige kant van het eiland is de noordoostkust, waar de metershoge golven op de kust uiteenspatten. 

 

 

 

 

 

 

 

Bonaire heeft ondanks de toename van het toerisme in het Caribisch gebied zijn charme, zijn rust, de vriendelijke en gemoedelijke sfeer behouden.